Yüzey Sertleştirici
Yüzey sertleştirici, daha çok endüstriyel zemin olarak adlandırılan zeminler için; yıpranma, çizilme, aşınma gibi istenmeyen eskime durumlarını ortadan kaldırmaya yarayan yapı malzemesidir. Zamanla çizilen, yıpranan yüzeylerde temizleme işlemleri dâhil birçok uygulama yapılırken zorlaşmaktadır. Yıpranan yüzey hem kirli görünür hem de kolay temizlenmez. Bunun sonucunda, yıpranmış yüzeyin yenilenmesi gerekir. Bu da hem masraf hem zaman açısından kayıp olarak ifade edilebilir. Söz konusu sorunun önüne geçebilmek için, yüzey yıpranmadan önce koruyucu bir önlem almak doğru bir adım olacaktır.
Yüzey sertleştirici, yüzeyin yıpranmasına karşı koruyucu görev üstlenen, çimento içeriğine sahip bir yapı malzemesi olarak tanımlanabilmektedir. Yüzeylerin yıpranmasına, eskimesine karşı bir çözüm olarak uygulanan yüzey sertleştirici, oldukça başarılı sonuçlar ortaya koymaktadır. Yüzey sertleştirici fiyat şeklinde arama yaparak bilgi edinebilir, fiyat karşılaştırması yaparak alım kararı verebilirsiniz.
Yüzey Sertleştirici Nedir?
Yüzey sertleştiricinin, yüzeyi korumak amacı ile geliştirilmiş bir yapı malzemesi olduğu bilinmektedir. Bunun dışında, kimyasal bir içeriğe sahip ve çimento esasında oluşu da yüzeyin korunması açısından ne kadar etkin olduğunu göstermektedir. Yazımızda, yüzey sertleştirici uygulaması, bu anlamda değinilecek konu olmasının yanı sıra, içerik hakkında bilgilere de yer verilecektir.
Yüzey sertleştirici, fiyat açısından ekonomik olması sebebi ile de kolaylık sağlamaktadır. Bu yönde oldukça tercih edilen özelliklerinden biri de farklı renk seçeneklerine sahip olmasıdır. Söz konusu yapı malzemesi, düzgün bir yüzeyin oluşmasına fazlası ile yardımcı olmaktadır.
Yüzey Sertleştirici Özellikleri
Yüzey sertleştirici, pürüzsüz bir yüzeye kavuşmak için geliştirilmesinden dolayı, yüzeyi yıpranmaya karşı korurken, kusursuz bir görünüme kavuşmasını amaçlamaktadır. Aynı zamanda dekoratif amaçlı da kullanılan yüzey sertleştirici, şantiye alanlarında yapıların yüzeylerini korumak amacı ile kullanılabilmektedir.
Yüzey sertleştirici sonrasında, döküm yapılan yerde hızlı bir şekilde kuruma sebebi ile çatlaklar oluşur. Bunu önlemek için, yüzey sertleştirici kür uygulanmaktadır. Bu kür, çatlak oluşumunu önleyerek, uygulama sırasında oluşan buharlaşmayı da engellemektedir. Yüzey sertleştirici kür, nemi çekmesi sebebi ile oldukça fazla tercih edilmektedir.